180 jaar traditie
 

Meyvaert Glas is een familiale onderneming gelegen in Gent. De eerste kennismaking met de glasindustrie dateert reeds van 1826.
Begin jaren 1900 richtte Theofiel Meyvaert als eerste van Vlaanderen zijn eigen Miroiterie (Spiegelbedrijf) op. Theofiel hield zich bezig met het snijden en slijpen van spiegels. Als éénmanszaak werkte hij uitsluitend voor particulieren. Midden jaren 1940 volgde Albert Meyvaert zijn vader op en zette de productie voort en met succes want zijn bedrijf breidde stap voor stap uit. Toen de zoon van Albert, Fritz Meyvaert in het bedrijf kwam had hij grootse plannen. Hij wou namelijk zijn product over de grenzen heen verkopen.

Het toenmalige klein ateliertje groeide uit tot een groot bedrijf met al internationale allures. Meyvaert stond toen al bekend voor zijn kwaliteit van zijn product en voor zijn strenge kwaliteitsnormen. Eind jaren 60 begin jaren 70 toen de 2 zonen van Fritz Meyvaert, namelijk Paul en Francis Meyvaert, hun intrede in het bedrijf deden werd Meyvaert Miroiterie opgesplitst in 2 afdelingen:

De eerste afdeling, Meyvaert Glas, onder leiding van Francis Meyvaert concentreerde zich op het bewerken van “float glas” voor de meubelindustrie.
Rond de eeuwwisseling hebben de twee zonen, Alex en Bernard (6de generatie), hun intrede gedaan in het familiebedrijf.

De tweede afdeling, Meyvaert Glas Engineering (www.meyvaert.be), onder leiding van Paul Meyvaert wou zich specialiseren in het maken van museakasten en vitrinekasten. Tegenwoordig is ze marktleider in het produceren van vitrinekasten voor musea. Meyvaert Glass Engineering kan u tegenwoordig een totaal concept aanbieden betreffende het vervaardigen van vitrinekasten: van consulting tot de plaatsing van de produkten. Paul Meyvaert heeft onlangs de fakkel overgedragen aan zijn zoon, Frédéric Meyvaert.